anomalous output results for RI sector 20

Comments

4 comments

  • Avatar
    IMPLAN Support
    Hello Nari, The 2012 RI model OPTI is massively negative in Sector 20. Perhaps this is the culprit. You can change this by editing the underlying Study Area Data via the Customize> Study Area Data screen. Under the Study Area Data screen you will select Sector 20 from the left-hand menu and then zero out the value for Other Property Type Income. However, because the software will need to balance out that industry and Other Property Type Income is typically a balancing field you will need to distribute that negative value elsewhere. There are basically three ways this can be done. 1) you could put the profit totally into proprietor income (add opi and pi together. 2) let intermediate change. 3) Change Output by the same amount of the change in Other Property Type Income. Eg, if increasing OPI by 2 million (from -2 to 0) then increase output by 2 million.
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    nrhee
    Thanks for the response. I think it makes the most sense to let the intermediate expenditures adjust, otherwise I'd end up with disproportionately large profits/output etc. However, when I zero out the Other Property Type Income field and click the "update" button and save, the following happens: the Analyze options, and the Explore and Customize options (except for Study Area Data) on the left hand toolbar all become grayed out, and I can't run the scenario. Also, is there supposed to be a save button? I don't see it anywhere on the screen and there's no scrollbar for that window. I've had issues with IMPLAN on some computers where there's a window sizing problem and I can't get to the bottom of the window. So the only way for me to save is to click on another industry so that I get a popup asking if I want to save.
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    nrhee
    Just figured it out - needed to go into Options/Multipliers to reconstruct the model. Thanks!
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IMPLAN Support
    Hi Nari, We apologize we forgot to mention the rebuilding process through Options> Construct> Multipliers. Sounds like you were able to solve the save issue as well. But please let us know if you run into any additional issues or have other concerns. Thanks!
    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.